Als we het paranormale uit het leven halen blijft alleen het abnormale over

Where is my mind?

Interessante en mooi getimede synth cover over de vraag: 'waar zit mijn geest'.

Klik hier >>>  http://tinyurl.com/nmp3y2a

Waar zit je geest?

11/12/12

USA-IOWA

De menselijke geest is, anders dan tot nu toe werd aangenomen, niet in bepaalde delen van de hersens opgeslagen.

Dat stellen onderzoekers van de universiteit van Iowa. Volgens hen is onze geest niet simpel valt te vangen in een paar hersengebieden maar is het zelfbewustzijn een complex verschijnsel dat hoogstwaarschijnlijk in meerdere delen van onze hersens zetelt, en wellicht zelfs ons hele lichaam.
Tot deze conclusie kwamen ze nadat ze een man hadden onderzocht van wie grote delen van de hersens zijn verdwenen na een virusinfectie.

Zelfbewustzijn
Van de drie gebieden waarvan tot nu toe werd gedacht dat ze ons zelfbewustzijn zouden herbergen, is bij deze man - patiënt R - vrijwel niets meer over.

Patiënt R heeft nu een ernstige vorm van geheugenverlies en hij heeft moeite om met anderen te communiceren. Maar hij is zich steeds bewust van zichzelf. Zo herkent hij zijn gezicht op een foto en kan hij zichzelf niet kietelen; dat is een standaardtest om vast te stellen of bewustzijn en lichaam één zijn.

Zit onze geest misschien ook in The Cloud? Zijn we dus altijd in de wolken? Was dat maar waar!

Paranormale training

13/04/12

Of je het nou wilt of niet, toch ben je in meer of mindere mate paranormaal begaafd. Dat 'paranormale' noemen we het zesde zintuig. En hoe meer aandacht je er aan besteed, des te beter je het kunt ontwikkelen. Je kunt je zesde zintuig dus gewoon trainen.

Bijvoorbeeld: soms weet je zeker dat er iets staat te gebeuren zonder dat je weet hoe je aan die kennis komt. Je kunt dit intuïtie noemen maar dat is ook gewoon maar een naam waarmee wordt gepretendeerd dat het een wetenschappelijke ondergrond heeft. Maar dat is niet zo. Daarom denken veel mensen dat  er 'meer' is. Hoe je het ook noemt, intuïtie of paranormaal; door er gebruik van te maken weet je vaak meer dan de mensen om je heen.

Door zoveel mogelijk te oefenen met deze mogelijkheid wordt je er steeds beter in. Probeer bijvoorbeeld te raden wie je belt als je mobieltje gaat, van wie je post zult krijgen en wat ook heel leuk is: probeer bij het gooien van dobbelstenen te raden welk cijfer boven komt te liggen.


Paranormaliteit voegt een leuk extraatje toe aan je leven!

Paranormal Task Force USA

04/04/12

De Amerikaanse zender CBS 5 uit Phoenix, Arizona beschikt over een speciale afdeling die zich alleen bezighoudt met paranormale- en aanverwante zaken; het CBS 5 Paranormal Task Force.

In een interview met Navajo indianen, die werken als Nation Rangers stellen deze dat veel UFO meldingen en paranormale gebeurtenissen waar zij verslag van uitbrengen echte gebeurtenissen zijn en geen fantasieverhalen. Zij nemen alle verschijnselen hoogst serieus.

De mensen die de meldingen doen worden kritisch gescreend en diegenen die door de ballotage komen mogen hun verhaal doen over hun ervaringen met UFO's, orbs, Sasquatch, Bigfoot, geesten en andere fenomenen.
Een interessant journaal item laat zien dat de Navajo Rangers, een soort provinciale politie, echt gedegen onderzoek doet naar meldingen die UFO's en paranormale zaken betreffen op een manier die ze ook gebruiken bij moordzaken.

Hun jongste zaak is een UFO melding uit Maart 2012 tengevolge waarvan een kleine stad zonder stroom kwam te zitten. Hieruit blijkt dat 'het Paranormal' en UFO's nauw aan elkaar verwant kunnen zijn. Denk maar aan orbs.

Laat de giechelfactor achter je en kijk naar het desbetreffende CBS 5 Journaalfragment:

http://www.youtube.com/watch?v=giv0zBPXmYg&feature=share

Stemmingen overnemen

26/03/12


Sommige mensen hebben hier last van zonder het zelf door te hebben.


Stemmingen overnemen heeft niets te maken met empathie, het meevoelen met een ander. Met stemmingen overnemen wordt letterlijk bedoeld dat je onvrijwillig een emotie of gevoel van een andere overneemt, meeneemt en een tijdje bij je draagt terwijl de 'gever' al lang weeruit beeld is.

Een voorbeeld: hoogsensitieve mensen zoals de zgn. Nieuwetijdskinderen kunnen zonder enige aanleiding verdrietig worden alleen maar omdat de ander in diezelfde ruimte dat ook is. Datzelfde geldt voor nervositeit, spanning, boosheid en depressiviteit.

Zonder enige aanleiding voel je een emotie die eigenlijk helemaal niet bij je past op dat specifieke moment. En daar kan je wel eens langer last van hebben dan je lief is. Er ontstaat onzekerheid over je eigen emoties en gevoelens en dat kan weer effect hebben op anderen uit je omgeving. Terwijl dat helemaal niet nodig is!
En je kunt er erg vermoeid van raken.


Hoe ga je hiermee om

Als je die stemmingovernames leert herkennen ben je al een heel eind op de goede weg. Dus als je plotseling een emotie voelt opkomen mag jij jezelf afvragen: is dit wel van mij? Wil ik dit wel? Is de emotie herkenbaar van een ander? Is dit wel mijn probleem?

Zodra je dat weet kan je besluiten de emotie buiten je 'systeem' te houden. Daardoor verwerk je de prikkels en signalen anders. Die herkenning alleen kan al voldoende zijn
om je 'bij jezelf' te houden. Laat die ander lekker zijn of haar eigen probleem oplossen.

Het is wat anders als je uit vrije wil besluit die ander te helpen door de stemmingovername. Daar begin je met empathie en neem je een stukje emotie van de ander 'af' die daardoor enigszins verlicht wordt.

Stemmen in je hoofd

Sommige mensen zeggen last te hebben van stemmen in hun hoofd en maken daar een heel probleem van. Hoeft niet. Benader het eens luchtig: stemmen in je knie horen: dàt is pas raar!

Okee, dat was natuurlijk maar gekkigheid. Stemmen in je hoofd zijn in de meeste gevallen te aanvaarden door ervan overtuigd te zijn dat dit gewoon gedachten van jezelf zijn. Iedereen heeft doorlopend een stortvloed aan gedachten: je brein schreeuwt voortdurend om aandacht maar je hart fluistert; daarom is het ook zo moeilijk om daarnaar te luisteren. Het volgen van wat je hart, dus je gevoel, je ingeeft is een uitstekende remedie tegen al die om voorrang schreeuwende invallen uit je bovenkamer.

Een andere remedie is om vooral eens goed na te denken over de gevolgen van de handelingen die je brein je ingeeft. Pas de uit de Wicca afkomstige  'Wet van Drie' toe: alles wat je zaait krijg je 'Drie keer terug'. Dat kan drie keer zo sterk zijn, of drie keer opnieuw. Als je dat incalculeert denk je wel drie (!) keer na voor je zomaar iets doet.

Tot slot: jij bent altijd zelf de baas over je eigen hoofd. Wie anders? Volg je hart en denk na over wat je doet. Je kunt je gedachten of 'stemmen' ook gewoon negeren of wegsturen hoor.

Dus: No sweat, first use your heart and then your head.

Wat is dat: paranormaliteit?

Paranormale vermogens

Je kent dat vast wel: je voelt dat je gebeld gaat worden en even later gaat je mobieltje. Soms weet je dat er belangrijk nieuws op de mail staat en na inloggen blijkt dat zo te zijn. Het kan ook zijn dat je een onbekende op straat ziet die je bovengemiddelde aandacht krijgt zonder dat je weet waarom. Enige tijd later speelt die persoon een belangrijke rol in je leven.
Of je geeft toe aan het gevoel dat je 'iets' moet ondernemen waarvan pas een paar maanden later blijkt dat je dat juist heel goed getimed had omdat je het dan nodig hebt voor je werk of privé.

Dit zijn allemaal voorbeelden van je paranormale vermogen. Dat kan je zo laten of je kunt het ontwikkelen, oefenen. Iedereen heeft die vaardigheid maar niet iedereen is daar blij mee. Het zij zo. Als jij je er prettig bij voelt om je vermogens wel te ontwikkelen of te onderhouden volg dan voorla je gevoel. Je eerste indruk is vaak de beste.

Op deze site kan je kennis maken met een scala aan informatie, feiten en weetjes die je kunnen helpen een richting te bepalen.

Paranormaal is heel normaal

Paranormaal
Als je beweert ‘paranormaal’ te zijn gebeuren er soms rare dingen. Mensen keren zich van je af. Of ze vinden je eng. Of wazig.

Niet normaal
Heel vaak gebeurt het dat mensen, die alleen geloven in wat ze kunnen zien en aanraken, achter je rug over je gaan kletsen. Liefst als je zelf niet in de buurt bent! Trek het je niet aan: het is erg moedig om ervoor uit te komen dat je dingen voelt, ziet en meemaakt die niet in een regulier hokje passen. Dat is helemaal niet raar. Daar spreekt kracht uit, lef, karakter. En vooral ook visie. Het zijn de anderen, degenen met de beperkte blik en visie, die niet normaal zijn.

Natuurlijk
Mensen die alleen geloven wat ze zelf kunnen zien gaan dom genoeg voorbij aan het feit dat het menselijk oog maar een zeer beperkt deel van het licht kan zien. Infrarood, Ultraviolet en bijvoorbeeld Röntgenstralen kunnen door onze ogen niet worden waargenomen. Bovendien zijn mensenogen zó onnauwkeurig dat de eerste de beste vogel wel 10 keer scherper en verder kan zien dan wij.
Veel geluiden kunnen mensen helemaal niet horen zoals subsonische geluiden van olifanten, die gaan volledig aan ons voorbij. Ook de hoogtonige geluiden van dolfijnen, walvissen, vleermuizen en vele andere dieren zijn voor ons totaal onhoorbaar. Al deze voorbeelden zijn voor al die dieren heel natuurlijk, maar een gemiddeld mens zou met deze mogelijkheden niet om kunnen gaan.

Pseudonormaal
Als je in een goedgekeurd clubhuis (kerk) met onzichtbare wezens spreekt, fluistert of mediteert wordt dat zeer normaal gevonden. Maar ik noem dat: pseudonormaal. Want de acceptatie van dat gedrag is gedurende vele honderden jaren afgedwongen en ingeramd middels moord en doodslag, geweld en bedreiging. Welke oorlog is er ooit uit naam van de duivel begonnen? Ik ken er niet één. Uit naam van het geloof zijn er echter al miljoenen mensen verkracht, gemarteld en vermoord. Kennelijk is dat niet raar. Even praten bij de grafsteen of de urn van je overleden dierbare is dan weer wel OK. Vanaf je geboorte wordt je gedwongen om bij ‘de club’ te gaan middels een onvrijwillige doping (gewoon zout water, maar dan ingestraald door een man in een jurk). En als je niet meer wil meedoen met die club mag je hun hiernamaals niet in. Alsof aardbewoners daar iets over te zeggen zouden hebben. Raar. En dat is dus helemaal niet normaal, eerder pseudonormaal.

Abnormaal
Denken dat je juist handelt als je anderen uit naam van jouw overtuiging, welke die ook is, op welke wijze dan ook, de dood injaagt wordt door grote groepen mensen geaccepteerd. Afijn, kijk maar naar het NOS journaal. Die beelden krijgen we vaak genoeg voorgeschoteld. Als het maar niet te schokkend is. Dan vinden we dat weer abnormaal. Eigenlijk is dat feit op zich al abnormaal!

Paranormaal
Mensen met paranormale gaven hebben vaak een zeer objectieve en open houding ten opzichte van de wereld. Meestal worden ze als 'zachte eitjes' afgeschilderd. Of als 'geitenwollensokken figuren'. En dat is totaal onterecht, onverdiend en ongewenst.
Vanuit de paranormale overtuigingen van deze mensen is nog nooit een oorlog gestart. En heel erg vaak kaak komen paranormaal begaafde mensen op voor de zwakkeren in de samenleving, zonder enige vorm van winstbejag. En dat zouden we heel normaal moeten vinden.

Paranormaal is het normaalste wat er is!

Paranormaal aandeel daalt

Niet paranormaal
Hoe langer en intensiever ik me met paranormale zaken bezig houdt, des te minder onderwerpen er paranormaal blijken te zijn. Het paranormale aandeel daalt door er gewoon mee bezig te zijn.

Tarot bijvoorbeeld heeft met paranormaal niets te maken. Het zijn gewoon kartonnen kaartjes met leuke afbeeldingen. Je kunt daardoor wel makkelijk en snel met iemand in gesprek raken. Voordeel van tarot is dat zowel de cliënt als de tarotist de plaatjes kan zien. Dus dat is makkelijk.

Runen zijn beslist ook niet paranormaal. Het zijn karakters; zijn schrifttekens die zowel een letter, een woord als een stel begrippen representeren en iedereen gewoon zou kunnen leren te gebruiken. Je kunt er ook gewoon mee schrijven. 'Ruuns' spreken gaat niet maar je zou wel elk gesproken woord in Runen kunnen omzetten. Meestal weet alleen de Runenduider hoe de tekens moeten worden geïnterpreteerd.

Straling*
Welke soorten straling zwerven er zoal door je huis: radiostraling van telefoons (GSM en DECT) en hun antennes, elektrische straling van snoeren en contactdozen, elektromagnetische straling van tv's, drogers en cv-installaties en magnetische straling van de Aarde zelf. De straling gaat dwars door muren en plafonds heen en zelfs door jou heen, dus ook van de belendende woningen kun je straling oppikken. In het westen wordt zomaar overal gebouwd zonder met straling rekening te houden, maar Romeinen en chinezen hielden er vroeger wel degelijk rekening mee.
Radiësthesie is een verzamelwoord voor het opsporen van die straling. Natuurlijke straling wordt ook wel Geopathogene straling genoemd. Onnatuurlijke straling noemt men over het algemeen 'technische straling'.
Honden houden niet van straling maar katten zoeken die juist op dus dat is erg behulpzaam! Veel vogels en vissen gebruiken magnetische straling om te navigeren.

Wichelenis ook niet paranormaal, want je spoort slechts straling* op die zich om je heen bevindt.

Pendelen
is evenmin paranormaal, tenminste zolang je er de eigenschappen of uitstraling*van materialen mee probeert uit te vinden. Pendels reageren door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn op andere materialen door bepaalde bewegingen aan te nemen.

Aura's zijn niet paranormaal want iedereen die leeft barst van de energie en die is gewoon meetbaar. En zelfs fotografeerbaar. Als je gewoon aura's kunt zien wordt dat wel als paranormaal beschouwd.

Wel paranormaal
Entiteiten in de vorm van orbs, schaduwen en lichtjes die door je huis gaan mag je zeker wel paranormaal noemen.
Dus als 'we' maar genoeg tijd krijgen blijkt uiteindelijk alles totaal normaal te zijn. Tot die tijd moeten we het doen met mensen die op één of meer van deze gebieden een extra gevoeligheid hebben ontwikkeld.

Pendelen kan weer wèl als paranormaal worden bestempeld als daarmee vragen over bepaalde zaken worden gesteld en er antwoorden verkregen, zeker als die later blijken te kloppen. Pendels reageren op allerlei materialen, dus om storingen uit te sluiten werk ik met speciale plexiglas pendelschijven.
Met een pendel kun je ook controleren of amuletten krachtig of zwak zijn. Je kunt er ook mee aantonen dat er entiteiten (voor ons niet zichtbare wezens) in je directe omgeving aanwezig zijn. Maar dat kan ook zonder pendel. En dat is dan wel behoorlijk paranormaal.

Technische ontwikkelingen
Misschien vindt de mensheid te zijner tijd wel een apparaat uit waarmee die andere realiteiten met al de bijbehorende entiteiten gewoon kunnen worden waargenomen. Het zou me niets verbazen.
Dat gebeurde namelijk ook ooit met elektriciteit, radiogolven, infrarood, ultraviolet, röntgenstraling en zo voorts.
Vroeger werden mensen al voor gek versleten omdat ze beweerden dat alle materie uit heel kleine deeltjes bestaat. Tegenwoordig heeft iedereen het over moleculen, atomen en DNA.

En dan is het ineens weer heel normaal!

Paranormale pauze

22/02/12

Als je houdt van paranormale zaken zoals pendelen, kruisjebord enzovoorts is het raadzaam om dat alleen te doen als je energiek, fit, niet afgeleid en goed gestemd bent. Als je dat namelijk niet bent loop je meer kans op het binnenhalen van energieën waar je niet op bedacht bent en die jou misschien niet welkom zijn. En dan zit je ermee.
Dus vlak na carnaval en andersoortige uitwoonfeesten: houd een dagje of twee rust voor je weer aan de slag gaat met je bezigheden.

Tenzij je van avontuur houdt en zeer goed bedreven bent in veiligheidsmaatregelen waardoor negatieve energieën geen kans krijgen je leven te verstoren omdat je ze gedegen buiten de deur weet te houden of weer kunt wegzenden.

Tenzij je juist gebruik wilt maken van die iets gevaarlijkere entiteiten, want die willen ook wel eens een dagje spelen. Je raakt ze alleen niet zo makkelijk kwijt.

Tenzij je daar mee om weet te gaan.

Mensen die zijn 'overgegaan' naar de andere kant zijn niet per definitie aardig of vriendelijk: als ze hier vervelend waren is de kans groot dat ze dat aan de 'andere kant' ook nog zijn. Ze kunnen je dan lekker pesten op een niveau waar je zelf niet bij kunt.

Tenzij je daarin getraind bent.

Niet alles in de wereld is altijd alleen maar liefde: katten hebben klauwen, honden kunnen bijten, rozen hebben doornen en zelfs konijntjes eten wel eens een slak. Ah, zielig.

Tenzij die in zijn huisje blijft. Als het tenminste geen naaktslak is.


Ik bedoel maar. Niet experimenteren als je moe, geïrriteerd, ziek of overspannen bent. Wacht maar een dagje of wat.

Koester je paranormaliteit

08/03/12

Wat in het Westen 'paranormaal' wordt genoemd vinden mensen uit natuurlijkere leefomgevingen vaak fijn en gewoon. Het voelen van energie van levende wezens is voor mensen die verbonden zijn met de natuur de normaalste zaak van de wereld.
Ook de fijnere energie van overledenen is voor mensen die zich daar op willen en durven afstemmen merkbaar en voelbaar.

Maar ook mensen die zichzelf als 'nuchter' beschouwen kennen het fenomeen van de bezoekers op van kerkhoven die ten overstaan van iedereen ongegeneerd communiceren met hun overleden dierbaren.

Paranormaliteit kan en mag je in je dagelijks leven gebruiken en er is niks om bang voor te zijn. Als je het gaat beschouwen als deel van je intuïtie voelt het plotseling heel vertrouwd.

Het is echt niet nodig om angst te voelen voor energie, entiteiten, geesten of wat dan ook. Je bent namelijk altijd sterker bent dan een bezoeker van de 'andere kant'. En als het bezoek je niet bevalt, kan je altijd vragen of ze zo vriendelijk willen zijn om te vertrekken. Dat werkt in bijna alle gevallen.

Een open en liefdevolle benadering van alle wezens is veruit te prefereren boven het benaderen vanuit een gevoel van angst. Met liefde kun je angst weghalen.