Wat kan je met een pendel doen

Pendelen is heel leuk. Het gaat hierbij niet over het reizen tussen je thuis en je werk maar over het werken en spelen met een klein zwaar voorwerp aan een touwtje of ketting.

Wat kun je zoal met een pendel doen:
•    aardstralen opsporen
•    amuletten controleren
•    antwoorden op vragen krijgen
•    energetische lading tonen
•    entiteiten ontdekken
•    glaspendelen
•    krachtplaatsen voelen
•    magische invloeden traceren
•    ouija spelletjes doen

Het verschil met orakels zoals Runen en Tarot is dat de pendel een echt antwoord geeft en er niet omheen draait. En dat terwijl-ie draait!

Maak je eigen pendel

Wat heb je nodig om zelf een goede pendel te maken

1) Een zwaar voorwerpje met een punt zoals een spijker, schroef, maar ook een potloodstompje werkt. Mooier is bijvoorbeeld een druppelvormig stukje glas of plastic uit een kroonluchter.
2) Een ketting en een ringetje van een sleutelhanger.
3) En een voorwerp waar je de greep mee maakt. Het handigst is iets uit een collier zoals een kraal of een parel enzovoorts. Je moet het makkelijk vast kunnen houden.

Kies materiaal dat je mooi vindt; een pendel is een erg persoonlijk instrumentje!

Samenstellen van de pendel
4) Neem het voorwerpje dat je als pendel hebt gekozen en maak het touwtje of ketting eraan vast. Zorg ervoor dat de punt van het voorwerp recht naar beneden wijst als je het ophangt.
5) De lengte van touw of ketting is gelijk aan de afstand tussen je pendelhand en de punt van de pendel die ± één vingerdikte (2 cm.) van het tafeloppervlak af hangt.
6) Maak de greep vast aan het andere uiteinde van de ketting. Hier kan de sleutelhangerring uitkomst bieden.
7) Zorg ervoor dat alle 'scharnierpunten' flexibel zijn en blijven.

Je kunt natuurlijk ook een pendel kopen. Bijvoorbeeld op een paranormaalbeurs.

Kun je nu al direct beginnen met pendelen? In principe wel. Maar als je weet hoe en waarom is dat wel veel fijner. Houd deze site in de gaten zodat je later weet wat je moet doen en wat niet.

Werken met je pendel

Meer mensen dan je denkt, dus niet alleen heksen en wicca's, hebben een pendel bij zich om tot een juist besluit te komen. Sommigen gebruiken de pendel zelfs bij het kiezen van voedsel op de markt! Een pendel werkt het best als je hem zelf maakt. Maar een gekochte pendel kan net zo goed werken, als je hem maar vult met jouw energie.

Pendels nemen energie op, van mensen, dieren en voorwerpen. Een pendel werkt het best als-ie is 'opgeladen' met jouw energie. Hoe je dat doet? Daar zijn meerdere manieren voor. Het is in ieder geval belangrijk dat je pendel 'leeg' is voordat je er gebruik van gaat maken.

Hieronder de simpelste en snelste manier om je pendel gereed te maken voor gebruik.

Ontladen
De simpelste manier om je pendel te ontladen of te demagnetiseren is simpel: houdt hem met de punt naar beneden onder een straaltje koud stromend water. Dan gaan alle moleculen één kant opstaan en zo vloeit alle energie eruit. Daarna kan je je pendel weer opladen.

Opladen
Je pendel opladen is ook niet zo moeilijk. Leg hem in je geopende rechterhand en breng die hand ergens op een plek onder je navel maar boven de haargrens van je 'edele deel'. Die plek noemen we je 'hara'. Sluit je hand losjes en visualiseer een energiestroom vanuit die plek op je lijf naar je pendel toe. Je voelt vanzelf wenneer het genoeg is.

Controle
Om te zien of je pendel werkt kan je hem boven bijvoorbeeld een muntje of een ring houden op ongeveer twee centimeter afstand. (één vingerbreedte). Vraag in gedachten of je pendel zin heeft om te spelen. Als het goed is gaat-ie om je controle voorwerpje heen draaien. De cirkel zou net zo groot moeten zijn als het controlevoorwerp plus de dikte van je pendel.

Als het meer is: wow, prima. Als het minder is? Probeer het later nog eens, misschien is er een verstoring om je heen of binnen jezelf. En pendelenergieën kunnen ook wel eens 'geen zin' hebben. Respecteer dat.

Geschiedenis en werking van het pendelen

Geschiedenis
De techniek van het pendelen is al erg oud; in het jaar 300 werd de pendel bijvoorbeeld door de Romeinen gebruikt om te voorspellen wie de Keizer zou opvolgen. Ze probeerden er ook mee het verloop van veldslagen te voorspellen.

Nostradamus, de meest geciteerde Franse arts en ziener tot nu toe, was beroemd om zijn gebruik van de pendel. Hij zou hebben gewerkt met een schaal uit een goud-zilver legering, genaamd Electrum. Aan de binnenzijde waren de 24 letters van het Griekse alfabet aangebracht. Een ring, voorzien van occulte tekens, was met een koord aan een lauriertak bevestigd. De gestelde vraag werd beantwoord doordat de ring ging draaien en, als er genoeg kracht was opgebouwd, sloeg die ring hoorbaar tegen de letters aan de binnenkant van de schaal. Zo konden de antwoorden letter voor letter worden samengesteld. Bijna zoals met een Ouijabord.

Werking
De werking van de pendel is gebaseerd het menselijk onderbewuste en het elektromagnetisch veld dat alle (levende) dingen omgeeft. Het onderbewuste, ook wel “hogere zelf’ genoemd, draagt alle antwoorden over heden, verleden en toekomst in zich.
Daar kun je antwoorden voor je problemen en dilemma’s vandaan halen.

De pendel helpt daarbij door de boodschappen uit het onderbewuste te vertalen naar de buitenwereld. Zo vind je de antwoorden die je zoekt. Accepteer alleen antwoorden waarvan je zelf overtuigd bent dat die je zullen helpen zonder anderen te schaden en volg ze niet slaafs op.