Schrijfsels door Ruud

29. okt, 2016

Mark keek op zijn horloge: oeps, veel te laat. Zo kreeg hij zijn meetkundescriptie nooit af! Niet dat het geholpen had, die fles wodka. Zelfs zijn meest pessimistische verwachting was niet uitgekomen. En morgen was het examen al. Wat nu? Hij was ten einde raad. Zijn familie, hij was van adel, liet hem maar aanmodderen dus daar had hij ook al niks van te verwachten.

Hij liep naar de badkamer en haalde uit het medicijnkastje een doosje; Oxazepamum stond erop. 'Whatever' dacht Henk. "KAK!" riep hij keihard. "KAK, KAK KÀK!!!" Hij slikte de pil weg met kraanwater. Ineens kreeg hij een briljante ingeving: hij liep snel naar de boekenkast in de woonkamer en pakte het 'Boek der Schaduwen' dat hij ooit eens op de boekenmarkt in Deventer op de kop had getikt.


Mark bladerde chaotisch door het boek; dáár, een blad met een opgevouwen randje. Dáár was het wat hij zocht: de instructie. Hij schoof snel wat meubels opzij, zodat er een open ruimte ontstond. Met een viltstift tekende hij gauw een figuur op het beton; geld voor tapijt had hij nooit gehad. Hij bladerde verder in het boek en vond al snel de spreuk die hij zocht.


Een verstikkende roodgloeiende wolk vulde de cirkel waarbinnen het getekende figuur zich bevond. Mark kon het niet helpen; hij deed het daadwerkelijk in zijn broek! Met een stem die de meest intense hoofdpijn veroorzaakte die hij ooit had gekend stapte de Duivel over de lijnen van het door Mark getekende figuur: "had je me geroepen, adeltuit"? Bij elk woord sloegen vlammen over de randen van het totaal nutteloze hexagram.


Een kleine rode punt bleef achter in de zwartgeblakerde ruimte die ooit Mark's studeerkamer was geweest. Toen doofde ook de rode punt uit.

 

Auteur: Ruud

19. jul, 2016

Inleiding

Een groeiend aantal mensen meldt lichamelijke problemen door de toename van elektromagnetische straling (EMS) uit zendmasten en andere zenders. Het aantal zendmasten (GSM, UMTS, 4G, C2000, digitenne) groeit nog steeds net als het aantal WIFI routers en DECT telefoons. Deze geven ook straling af. Standaard staan WiFi routers afgesteld op vol vermogen. Vaak echter is 25% van het vermogen genoeg voor volledig mobiel internet in huis. Modems kunnen daarom lager worden afgesteld. Ook de routerstraling van buren komt binnen. Als zij het vermogen ook verlagen gaat de stralingsbelasting in een hele wijk omlaag.

Klachten

Voorbeelden van klachten n.a.v. elektro straling: slapeloosheid, hartkloppingen, hoofdpijn, huidklachten, nervositeit, ADHD/ADD, prikkelbaarheid, onrustige benen, maag- en darmklachten, algemeen onbehaaglijk gevoel, hoge bloeddruk, stress, concentratieverlies, allergieën, hyperactiviteit, oorsuizen, chronische vermoeidheid en zelfs Parkinson en MS. Soms worden bestaande klachten verergerd door deze straling.
Daarnaast zijn er lichamelijke verschijnselen die mensen niet merken, zoals het klonteren van rode bloemlichaampjes, als een smartphone - met WiFi ingeschakeld - 5 minuten tegen het lichaam gehouden wordt. Veel sporters doen dit, niet echt gezond! Op YouTube zijn er filmpjes over te vinden zoals https://www.youtube.com/watch?v=L7E36zGHxRw

Kinderen

Kinderen zijn over het algemeen gevoeliger voor straling dan volwassen omdat hun schedel dunner is, waardoor de straling van een mobieltje dieper doordringt in de hersenen. Sensitieve kinderen (o.a. HSP, ADD, ADHD, PDD-NOS, autisme) ervaren straling vaak als een prikkelbombardement. Lichamelijke problemen komen in sterke mate voor bij mensen die elektra hyper sensitief zijn. Elektro-hypersensitiviteit (EHS) is de verzamelnaam voor een reeks klachten die verband houden met elektromagnetische straling. In Scandinavië wordt elektra hypersensitiviteit inmiddels officieel erkend als ziekte. Dit geldt ook voor Zwitserland, waar in de 'Diagnoseverzeichnis, ICD-10GM Version 2013' de nieuwe ziekte: Elektrogevoeligheid wordt beschreven.

Aansprakelijkheid

De Nederlandse overheid gaat er gemakshalve van uit dat deze straling vooralsnog niet schadelijk is, en baseert zich op adviezen van de Gezondheidsraad die alleen rekening houdt met opwarming van het menselijk lichaam door straling. Hierdoor worden zeer hoge blootstellingslimieten gehanteerd van bijvoorbeeld 10.000 mW/m2 (microwatt per m2) voor UMTS. In Rusland en China is de limiet 100 mW/m2, een factor 100 lager!

Artsen

De meeste artsen zijn niet op de hoogte van deze oorzaken. Klachten als hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, hartritmestoringen, huidproblemen, moeheid en concentratieproblemen worden - als men geen duidelijke oorzaak kan vinden - vaak toegeschreven aan psychische factoren. Soms worden er ook onnodige, langdurige onderzoeken uitgevoerd. De kosten van deze onderzoeken nemen jaarlijks sterk toe.

Oplossingen

De belasting kan worden beperkt door de straling te meten en een plan van aanpak uit te voeren. Met eenvoudige middelen kan daarna de hoeveelheid straling tot 90% worden verminderd.

Meetmethode

Specialisten op dit gebied kunnen de stralingsbelasting in kaart brengen d.m.v. van meetwaarden, die gerelateerd worden aan de norm SBM-2008. Van te voren wordt bepaald, in welke vertrekken metingen zullen zijn, welke zendmasten in de omgeving staan. De meting geeft aan wat de bron is van de aanwezige straling. Meestal zijn er meerdere bronnen.
Ook wordt gekeken naar bronnen van de zgn. laag frequente electromagnetische frequenties. ( trafo's, hoogspanningsmasten, klokradio's, elektrische dekens, waterbedden etc. Tot slot wordt ook gelet op zogenaamde 'vuile electriciteit' in de leidingen, die ook invloed heeft op het welbevinden.

14. jul, 2016

Mijn kompas is horendol
Dat komt door UFO's, zonder lol
Maar ook de Aarde, modderbal
Gaat ongestuurd door het heelal
Super eng

28. jun, 2016

De Naaktslak

Wat een moed
om je ter wereld te kwellen
Zo onbeschermd
Met een paar hersencellen

Alleen bij regen en nattigheid
Kan je naar buiten
Terwijl je tergend voortglijdt
Bang voor de zon

Minachting, geen respect
Het is jouw deel
Welk een nederigheid
Zelfs geen krakeel

20. dec, 2015

Lach
Ontspan
Vergeef
Vraag hulp
Plezier iemand
Vertrouw op anderen
Praat over je gevoelens
Breek met een gewoonte
Maak een lange wandeling
Hug iemand
Lees een mooi boek. Kom je beloftes na
Maak jezelf mooi. Bekijk vakantiefoto's
Maak een schilderij. Glimlach extra
Toon je tevredenheid. Schrijf een dagboek
Help een mens in nood. Zing onder de douche
Vervul één van je wensen
Wees nog een keer kind. Luister naar de natuur
Trakteer jezelf en een ander. Vergeef jezelf fouten
Luister naar iemand die je raakt. Accepteer een compliment
Schrijf een gedicht. Neem een uitgebreid bad
Maak je één dag geen zorgen. Laat iemand jou helpen
Telefoneer met je iemand die je lang niet hebt gezien
Kijk met aandacht naar een bloem. Verspil zowaar wat tijd!
Leer iets wat je altijd hebt gewild
Maak een lijst van de goede dingen in je leven. En van dingen waar je vanaf wilt
Zet de TV uit eens per week helemaal niet aan. Ga naar een film!
Sluit je ogen en visualiseer je droomplek. Luister naar je favoriete muziek
Vertel je vrienden wat je aan ze waardeert
Kies een boom en geeft hem een naam
Besef dat je niet alleen bent
Geef jezelf een schouderklopje
Denk aan wat je hebt
Plan een leuk reisje
Haal diep adem
Houdt moed
Heb lief