Ruimtes zuiveren - salie

Om een ruimte te zuiveren kan je wittte, gedroogde salie gebruiken. Wat heb je nog meer nodig? Een kompasje, een flinke vogelveer en een aansteker, lucifers of een brandende kaars.

Bepaal met het kompas eerst het Oosten in die te zuiveren zaal of kamer; dat wordt je start- en eindpunt. Steek een klein bosje salie aan en blaas die snel weer uit al-ie goed brand. Je krijgt behooelik wat rook dan. En geur!
In je andere hand houd je de vogelveer paraat. Dan loop je, met de klok mee, langs de binnen-zijkanten van de ruimte. Maak wuivende bewegingen door de salie-rook. Je merkt vanzelf of je ergens een weerstand voelt; besteed daar dan wat extra tijd en aandacht aan.

Je kan zo niet alleen een ruimte zuiveren, maar ook instrumenten zoals sjamanendrums, pendels en zelfs personen! Dan maak je natuurlijk andere bewegingen maar het principe blijft gelijk. Deze werkwijze wordt ook wel 'smudgen' genoemd.

In alle gevallen merk je zelf wel wanneer de zuivering 'klaar' is.

Paranormale vermogens - paardenbloemen

Wat heb ik nu aan mijn glazen bol hangen denk je misschien. Paranormale thee? Maar het bestaat echt, al heb ik het zelf nog niet geprobeerd. Volgens mij kan je dit het beste uittesten als je huisgenoten een (mid)dagje weg zijn of zo. Dit is het recept:

Graaf één of meer paardenbloemen uit; het gaat om de wortels.
Laat de wortels drogen. Rooster ze in een pannetje. Maal de geroosterde wortels in een vijzel. Doe ze in een thee-eitje. Kook water. Hang het thee–eitje erin. Laat een paar minuutjes trekken. Serveer de thee.
Voeg honing toe naar wens.

Resultaat: je paranormale vermogens nemen toe. Zeggen ze.

Je kunt ook gewoon paardenbloem thee kopen in de reformshop natuurlijk, maar da's niet gratis.

Liefdes magie - abrikozen

Abrikozen eet je om zachtaardiger te worden. Meng ze in een fruitsalade om liefde te bevorderen. Draag schoongemaakte pitten bij je om liefde aan te trekken. Koop ze niet in de super! Die zijn nooit lekker.

Liedfdesmagie - aardbeien

Aardbeien zijn liefdesvoedsel. Eet ze samen met degene op wie je bent. of mét wie je bent! Aardbeienblaadjes bij je dragen kan geluk aantrekken. Koop ze bij een lokale boer, want dan zijn ze echt véél lekkerder!

Bescherming - frambozen

Frambozen zijn op twee manieren te gebruiken. Eén manier is als voor bescherming van je huis; de stekelige takken kan je aan deur en raam vastmaken en dat zal grijpgrage vingers al snel tegenhouden.
Maar ook als er een sterfgeval in huis is kan je de takken rond alle huisopeningen bevestigen, want de takken zullen geesten ervan weerhouden terug te keren naar hun huis.

PS. Nóg een manier is als liefdesvoedsel: de tere maar lekkere vruchten hebben een sexy uitstraling. Drapeer ze rond een bolletje ijs! Dit zal liefdebevorderend werken.

Vibraties elimineren - citroen

Citroensap en water kun je gebruiken om amuletten en pendels schoon te maken. Alle negatieve vibraties zullen verdwijnen. Een schijfje citroen onder de stoel van een gast zorgt ervoor dat de vriendschap blijft bestaan.

Citroentalisman:
Een jonge, onrijpe, groene kleine citroen die je helemaal vol prikt met gekleurde punaises en die je daarna ophangt, zorgt voor zegening en geluk in je huis.

Genezing en bescherming - bramen

Je kunt ze al weer zowat in het bos vinden want ze zijn bijna rijp, en het kost niks. En wat kan je er meer mee doen, behalve opeten?

Sommige heksen & wicca's bakken bramentaart, vooral rond 2 augustus. Dat is datum van het Keltische vroege oogstfeest, Lugnasadh.
De ranken kun je voor bescherming gebruiken want die zitten vol stekels. Brandwondje: bramenblad in water dopen en op zachtjes de wond leggen. Roep je godin aan om de genezing te bespoedigen.